الاء اون لاين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
خبر عاجل داخل قسم المنوعات 1/نتائج المتحانات 2/المسلسلات و المسرحيات 3/ الاغانى 4/المطبخ 5/افلام عربى 6/اخبار النجوم
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» مسلسل " أسيـــا " بطولة منى زكى متجدد بأستمرار على أكثر من سيرفر
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 5:31 pm من طرف lolo

»  مسلسل الكبير اوى الجزء الثالث بطوله احمد مكى ودنيا سمير غانم نسخه mkv تحميل مباشر متجدد باستمرار
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 4:54 pm من طرف lolo

» النجوم عادل امام وحسين فهمي في مسلسل " العراف " علي اكثر من سيرفر
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 4:49 pm من طرف lolo

» النجوم صلاح السعدني و داليا البحيري و نخبة من النجوم في " القاصرات " علي اكثر من سيرفر
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 4:47 pm من طرف lolo

» النجم رامز جلال في برنامج المقالب " رامز توت عنخ امون " علي اكثر من سيرفر
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 4:43 pm من طرف lolo

» سعد الصغير وريهام سعيد في برنامج المقالب " من غير زعل " علي اكثر من سيرفر
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 4:36 pm من طرف lolo

»  تحميل جوز ماما جـ الثالث :: متجدد باستمرار
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 9:58 am من طرف lolo

»  مسلسل " نظريه الجوافه " بطولة الهام شاهين متجدد يومياً تحميل مباشر
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 9:54 am من طرف lolo

»  مسلسل مسلسليكو بطول محمد هنيدى تحميل مباشر متجدد
أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء يوليو 10, 2013 9:48 am من طرف lolo

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
lolo - 668
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
zizi - 140
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
حسام الزمالكاوى - 67
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
باربى - 7
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
rachido75 - 1
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
qaza - 1
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
جلال ج - 1
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
businessomar - 1
أشهى الحلويات I_vote_rcapأشهى الحلويات I_voting_barأشهى الحلويات I_vote_lcap 
احصائيات

 

 أشهى الحلويات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
zizi

zizi


عدد المساهمات : 140
تاريخ التسجيل : 15/03/2010

أشهى الحلويات Empty
مُساهمةموضوع: أشهى الحلويات   أشهى الحلويات I_icon_minitimeالأربعاء مارس 17, 2010 10:20 am

كريب المانجو





5 بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق -
500
ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير
قطع مانجو - صوص مانجو
الطريقة
نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم
كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب
ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة
ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة
ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل)




واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا
لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليك كله
ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب
اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض
ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة
ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة
وبالهنا والشفا


مانجةجراتان


راقة اسبونج كيك - 150 ج كريم باتسير - 50 ج كريم شانتى - 50 ج مربى مانجة - مانجة مكعبات - جيلى للتلميع
الطريقة
نضرب الكريم باتسير بالمضرب السلك كويس
ثم اضع علية الكريم شانتية واخلطهم ببعض كويس
اضع فى صينية بايركس راقة من الكيكة الاسفنجية بالفانيليا
ثم اضع عليها طبقة من مربى المانجو وافردها كويس
ثم اضع طبقة من المانجو المقطع مكعبات طبقة كويسة لقرب حافة الصينية
اضع خليط الكريمة على وش الصينية كله وافردة كويس
ثم ادخله الفرن واولع الشعله اللى فوق فقط علشان الوش يعمل جراتان يعنى يحمر
مش حياخد كتير يعنى خليكى جانبه لحد ماتطلعية
وبعد مايبرد لمعية بالفرشاه بالجيلى
وبالهنا والشفا


ملحوظة :
لازم يتعمل بكريم شانتى زى الدريم ويب مثلا لكن مش بكريمة لبانى


جرانيتا الفراولة



150
ج عصير فراولة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الفراولة والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص






جرانيتا الليمون
(
معنى كلمة جرانيتا يعنى معجون الفاكهة)




150ج ليمون بلدى - 150ج ماء - 300ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الليمون وبشر الليمون والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص








جرانيتا المانجة


150
ج عصير مانجة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير المانجو والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص



الصوص
اللى بيوضع على الحلويات والآيس كريم وكل حاجةصوص الفراولة

250
ج بيورية فراولة - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

صوص المانجو

250
ج بيورية المانجو - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

صوص التفاح

250
ج بيورية التفاح - 2 معلقة كورن فلور - ماء
نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى




طريقة عمل الشكل : بعد عمل الصوص نضعه فى قراطيس صغيرة ثم نضع بجانب بعض على طول نقطة من كل لون وبعدين نجيب السكينة الرفيعه ونسحب من منتصف اول نقطة لتحت على طول لحد ماتوصلى لاخر نقطه حتعمل معاكى شكل القلوب دى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أشهى الحلويات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الاء اون لاين :: قسم المطبخ-
انتقل الى: